Nieuws

Poster 29 maart 2019:


Poster 22 februari 2019:

26 januari 2019:

Het is vandaag de 'day after', dat wil zeggen: de dag na onze eerste verjaardag! Gisteren hebben we dat uitgebreid gevierd met The Detonics en een ondanks de slechte weersvoorspellingen (het was code oranje in Gramsbergen, met bijbehorende ijzel en sneeuwprut) uitstekend gevulde zaal. Elders op deze website vind je een impressie van het optreden.

Wat de avond extra luister bijzette was het bezoek van Gitta Luiten, wethouder van cultuur van de gemeente Hardenberg. Zij kwam met een verrassing: de eerste cd met live opnamen van diverse bands die het afgelopen jaar bij ons gespeeld hebben, en zij reikte deze uit aan Reinier en Jan.

De cd kreeg de naam 'City Hall Blues - LIVE volume 1' en hoe je deze kunt bestellen vind je op de pagina 'Cd's'.

Poster 25 januari 2019:

5 januari 2019:

Het team van City Hall Blues wenst je een gezellig, gezond, gelukkig, luisterrijk, kleurrijk (dus niet alleen blue), kortom een geweldig 2019 toe!

Deze maand bestaan we 1 jaar. Reinier heeft een compilatie gemaakt van alle artiesten die het afgelopen jaar bij ons gespeeld hebben:

Poster 28 december 2018:


27 november 2018:

De voorverkoop voor het optreden van The Veldman Brothers op 30 november loopt zo hard, dat wij je adviseren om plaatsen te reserveren. Wij denken dat het uitverkocht gaat worden.

Mensen die gereserveerd hebben gaan vóór mensen die zonder reservering aan de kassa komen (zelfs als dat onze vaste gasten betreft). De capaciteit van onze zaal is niet onbeperkt en VOL is echt VOL! 
Dus om teleurstelling te voorkomen: ga naar de pagina 'Reserveren' op deze site en reserveer je plaats(en).

Voor de laatste stand van zaken kun je contact opnemen met Reinier Jaquet, telefoon 06-53415741.

Poster 30 november 2018:


6 november 2018: 
                
We hebben helaas wat minder goed nieuws. Met ingang van 1 november 2018 is de samenwerking tussen het team van City Hall Blues en Dutch Blues Promotion (Gerda en Patrick Roos) in goede harmonie beëindigd. Bands en managers hebben vanaf voorjaar 2019 rechtstreeks met ons te maken, zonder tussenkomst of bemiddeling van Gerda en Patrick, maar voor bezoekers verandert er eigenlijk niets. Gerda en Patrick hebben beloofd de lopende zaken nog netjes af te handelen, dus jullie zullen hen vast nog wel eens tegenkomen in de ‘city hall’.

Ook vanaf deze plek nog een hartelijk ‘dankjewel’ voor Dutch Blues Promotion!

26 oktober 2018:
Vandaag is bevestigd dat THE DETONICS komen spelen bij ons 1-jarig bestaan op 25 januari 2019. Een waardige vervanger van Barrelhouse, dachten wij!

Met ingang van 26 oktober 2018 kan er bij ons ook gepind worden!

Poster 26 oktober 2018:

 Poster 28 september 2018:

Poster 27 juli 2018:

Poster 29 juni 2018:

Poster 25 mei 2018:

 Poster 27 april 2018:

Poster 30 maart 2018:

Poster 23 februari 2018:

Poster 26 januari 2018:


Website van de lokale omroep, Omroep NOOS, januari 2018:

Artikel in weekblad De Toren, 17 januari 2018:

 Website van de Dedemsvaartse courant, 7 januari 2018:


Artikel uit De Stentor, 3 januari 2018:


Bluesclub in 'City Hall' moet Gramsbergen extra op de kaart zetten

Het was altijd al een droom van Reinier Jaquet uit Lutten, een eigen bluesclub met livemuziek. In januari gaat die wens in vervulling met City Hall Blues. De voormalige trouwzaal van het oude gemeentehuis van Gramsbergen is er speciaal voor omgetoverd.           

‘Het moet meteen knallen’. Reinier Jaquet zegt het op een manier die vertrouwen en passie uitstraalt. Hij is er vast van overtuigd dat er behoefte is aan een maandelijks liveconcert met melancholie en vierkwartsmaten. City Hall Blues moet een begrip worden in het oosten,

Hij mag dan net de zeventig aangetikt hebben, rustig achterover leunen is er niet bij voor Jaquet. ‘You still have the blues’, zegt zijn vrouw Cora, terwijl zij haar hand liefdevol op zijn arm legt. Cora Jaquet kennen velen als de swingende kracht achter de Hardenbergse jazzclub, die een vast publiek op de been brengt. In huize Jaquet is het niet alleen jazz wat de klok slaat, want als Reinier in zijn ‘mancave’ muziek draait dan is het niet zelden blues van bijvoorbeeld Cuby + The Blizzards of andere grootheden uit deze muziekscene.

Topgitarist

Reinier Jaquet benadrukt dat hij het bluesproject niet alleen draagt. Zijn schoonzoon Jan van Dijk en dochter Marianne trekken eveneens de kar en het Gramsbergense echtpaar Patrick en Gerda Roos, werkzaam voor Dutch Blues Promotion, doen eveneens mee. Tijdens de eerste aflevering van City Hall Blues staat Dusink Blues op het programma, een formatie rond topgitarist Kees Dusink. Ze staan bekend als ‘een uitzonderlijk dynamische band die soms fluistert maar ook kan brullen.’

Blues Aan de Riest

Cora Jaquet: ,,Reinier en ik kennen elkaar nu twaalf jaar, ik wist eigenlijk niet dat de blues zijn ding was. Tot we op Blues Aan de Riest in Nieuwleusen waren, toe viel alles op zijn plek. Ik zag het meteen: dit is muziek waar hij echt van geniet. Ik was er ontroerd van.’’ Reinier glimlacht: ,,Heel vroeger heb ik nog eens in een bluesbandje gespeeld, maar ik kwam er al snel achter dat ik mijzelf beter met techniek kan bezig houden.''

Wit spijkerpak

,,In de beginjaren was ik een groot fan van Q65 en The Scorpions. De Rolling Stones niet te vergeten. En Cuby natuurlijk. In die tijd zat ik op de Holland Signaal bedrijfsschool in Hengelo en had een kostadres. Ik had in die tijd een wit spijkerpak, maar dat ging niet mee als ik in het weekend naar huis in Hardenberg ging. Dat soort kleding en lang haar werden thuis niet echt op prijs gesteld. Volgens mijn oma was televisie zelfs de poort naar de hel, in dat tijdsbeeld moet je het zien.’’

Met City Hall Blues is bewust voor de vrijdagavonden gekozen. Eén keer in de maand rond de 150 liefhebbers op de been brengen, moet volgens hem lukken. Voordeel is dat de Jaquets het niet uit winstbejag doen. De voormalige trouwzaal is hun eigendom. ,,We hoeven er geen geld aan te verdienen, het zou leuk zijn als ’t geen geld kost.’’ De ruimte is inmiddels omgetoverd tot een echt ‘blueshol’ met aan de wand afbeeldingen van bluescoryfeeën als John Lee Hooker.

Opening

De openingsavond van City Hall Blues is vrijdagavond 26 januari met Dusink Blues als hoofdact en Blues2 in het voorprogramma. Locatie het Oude Gemeentehuis aan De Esch 1 in Gramsbergen. Zaal open 20.00 uur. Info en reserveren: www.cityhallblues.nl

Video op de Facebookpagina van RTV Oost, opgenomen op 4 januari 2018:

Klik op deze link: https://www.facebook.com/rtvoostvechtdal/posts/2073449726267017