Nieuws

24 mei 2020:
B R E A K I N G   N E W S 

Allereerst: iedereen nog happy en gezond? Wij gelukkig wel, maar we hebben helaas geen fijne boodschap... Ook al verpakken we het in mooie woorden, we kunnen niet om de realiteit heen:

DE ORGANISATIE VAN CITY HALL BLUES HEEFT BESLOTEN TE STOPPEN MET DE BLUESCLUB

Nadat het bluesseizoen 2019-2020 in februari jl. al voortijdig en op een onbevredigende manier beëindigd moest worden door toedoen van de coronacrisis, hebben wij onlangs besloten in september niet meer op te starten met een nieuw seizoen dampende blues. Dat viel ons niet makkelijk. Hieronder gaan we een poging doen om dat uit te leggen.  

Wij weten ook wel dat er, mits overheid en RIVM dat toestaan en het virus niet voor een nieuwe opleving van besmettingen gaat zorgen, best een goede kans bestaat dat we vanaf 1 september wel weer met 100 mensen tegelijk naar binnen zouden mogen bij een culturele instelling of evenement, dus ook bij onze bluesclub. Maar zelfs als dat met slechts 30 personen toegestaan zou zijn, is het niet mogelijk de vereiste afstand van 1,5 meter tussen de bezoekers te waarborgen op ons toch wel relatief kleine oppervlak in de hal van The Fellowship of Acoustics.

Daar komt nog een andere factor bij, die voor ons eigenlijk de doorslag heeft gegeven: met 30 betalende gasten gaan wij niet uit de kosten komen en de praktijk wijst uit dat we 100 bezoekers gewoonweg niet halen. Dan helpt het ook niet meer om een verhoogde toegangsprijs te heffen; die was dit seizoen immers al tot twee keer toe verhoogd en we vinden het geen fijn idee als mensen vanwege het kostenaspect moeten afhaken.  

De overgang van Gramsbergen (waar we in de eerste periode van de bluesclub toch een aardige naam hadden opgebouwd en elke maand een redelijk aantal vaste bezoekers op de been wisten te brengen) naar Dedemsvaart is ons eerlijk gezegd toch wat tegengevallen, ondanks de gastvrijheid van Rudi Bults en de medewerkers van Dina’s Fellows, waarvoor nogmaals vanaf deze plek onze grote dank. We hadden in een grotere dorpskern gehoopt op een ruimere toestroom van bezoekers, maar het was, op een enkele drukbezochte avond na, elke keer weer hangen en wurgen om quitte te spelen… en dat is ons uiteindelijk nèt iets te vaak niet gelukt. Wie het eerste halfjaar van dit seizoen regelmatig bij ons op een bluesavond is geweest, zal kunnen beamen dat het niet uit kon.

Wij hopen dat je begrip hebt voor deze onverwachte wending en spreken de wens uit dat we elkaar bij een andere gelegenheid weer in goede gezondheid mogen begroeten. We zullen zeker weten meewerken aan de lijfspreuk van Johan Derksen: “Keep the blues alive!”, weliswaar niet meer als organisator, maar gewoon als liefhebber en bezoeker van fantastische bluesoptredens.

Tot ziens, allemaal heel erg bedankt voor jullie bezoek en jullie enthousiasme! Samen hebben we mooie herinneringen gemaakt en wij hebben evenveel genoten als jullie van de fantastische muziek!

Een hartelijke bluesgroet van ons hele team:

Reinier en Cora Jaquet
Roelof Overweg
Coba de Lange

7 april 2020:
Bluesseizoen voortijdig afgebroken

Nu de 'intelligente lockdown' in Nederland voortduurt tot ten minste 28 april en ook voor de periode daarna het samenkomen in grotere groepen afgeraden of misschien zelfs verboden wordt, hebben wij besloten om ook het optreden van THE GOSHAWKS op 29 mei 2020 af te gelasten.

Zoals hieronder al stond aangegeven, is ook het optreden van THE BLUES FEDERATION op 26 juni 2020 al in een eerder stadium gecanceld. Wij hebben in verband met de voortdurende onzekerheid betreffende de gezondheidsmaatregelen besloten om geen andere band te boeken voor deze datum.

Dat betekent helaas dat er voortijdig een einde is gekomen aan het seizoen 2019-2020...

Wij hopen dat iedereen gezond blijft en wensen onze bezoekers en alle bluesfans een coronavrije lente en zomer toe!

18 maart 2020:
Corona: vooral de corono's

De maatregelen tegen het asociale virus hebben ook gevolgen voor onze avonden natuurlijk. Of het eerstvolgende optreden bij City Hall Blues op 29 mei 2020 met THE GOSHAWKS door kan gaan is op dit moment nog maar de vraag.

Wat wel vaststaat is dat het optreden van THE BLUES FEDERATION op 26 juni 2020 is gecanceld. Nog niet eens vanwege corona, maar omdat de band niet onder bepaalde verplichtingen in het buitenland uit kon. Of we een andere band kunnen boeken valt op dit moment nog niet te voorzien.

Hou onze website of nieuwsbrief in de gaten voor de meest actuele stand van zaken!

12 maart 2020:
>>>>>>>>>>>>> Optreden St. Louis Slim afgelast i.v.m. coronavirus <<<<<<<<<<<<<

In navolging van het advies van het RIVM is vandaag in goed overleg met de band en de zaaleigenaar besloten het optreden van de Rotterdamse band ST. LOUIS SLIM op 27 maart a.s. te annuleren.

Poster 27 maart 2020:


7 februari 2020:
Entreeprijs

Met pijn in ons hart, maar met alle vertrouwen dat jij als bezoeker onze bluesavonden de moeite waard vindt, hebben we vanwege gestegen kosten moeten besluiten de entreeprijs aan de deur te verhogen van 12,50 naar 15,00 euro.
We hopen dat jullie het oké vinden om iets meer te betalen voor onze artiesten. Met deze entreeprijs zijn we nog steeds voordeliger dan de meeste concertpodia.

NB: de entreeprijs bij online reserveren (én van tevoren betalen) blijft zoals altijd 2 euro per persoon voordeliger.

Poster 28 februari 2020:

Poster 31 januari 2020:


27 december 2019:
Einde Taxiservice

Sinds onze verhuizing van Gramsbergen naar Dedemsvaart afgelopen zomer, hadden we een taxiservice ingesteld om het voor de vele bezoekers uit Gramsbergen makkelijker te maken ook naar Dedemsvaart te komen!
Helaas is hier het afgelopen halfjaar geen enkele keer gebruik van gemaakt. Daarom hebben we besloten onze taxiservice niet langer te continueren.

Poster 27 december 2019:


Poster 29 november 2019:

Poster 25 oktober 2019:

23 september 2019:
Busje komt zo!

Om bezoekers uit (de omgeving van) Gramsbergen tegemoet te komen, hebben we een soort pendeldienst in het leven geroepen. Zij waren immers gewend om lopend of met de fiets naar de bluesavonden te komen. Nu wij zijn vertrokken uit Gramsbergen, moeten ook zij 'helemaal' met de auto naar Dedemsvaart. Om hen te verleiden toch te blijven komen, hebben we geregeld dat er een busje gaat rijden van Gramsbergen naar Dedemsvaart en vice versa, want er kwamen altijd flink wat 'Apen' op onze avonden en dat willen we graag zo houden!

Meer hierover valt te lezen onder het kopje 'Taxiservice' op deze website.

Poster 27 september 2019:

11 augustus 2019:
De kogel is door de kerk, de knoop is doorgehakt: het oude Gemeentehuis van Gramsbergen wordt in september 2019 verkocht aan een van de huurders van het pand. City Hall Blues gaat dus verhuizen!

Voortaan geen live bluesmuziek meer in de trouwzaal… Dat doet best wel een beetje pijn, want het was altijd supergezellig op de bluesavonden in Gramsbergen, de akoestiek was er prima, de bands roemden de informele sfeer en ook de bezoekers en inwoners van het stadje wisten ons goed te vinden voor een rondje live muziek, een praatje en een biertje. Maar we gingen wel op zoek naar een andere locatie.

En daar zijn we heel goed in geslaagd, denken wij. We kunnen zelfs dezelfde naam aanhouden, want de bluesclub gaat verhuizen naar een andere ‘city hall’: het voormalige gemeentehuis van de gemeente Avereest, dat in Dedemsvaart staat.

De gemeente Avereest bestaat weliswaar niet meer, nadat zij in 2001 is opgegaan in de gemeente Hardenberg, maar het markante gebouw uit 1877 staat nog in volle glorie te pronken aan de Moerheimstraat 144 in Dedemsvaart.

Na het opheffen van de gemeente Avereest heeft het regionale hoofdkantoor van de Rabobank een aantal jaren in het pand gezeten en sinds 2015 is het gebouw eigendom van Rudi Bults. Hij heeft er zijn bekende gitarenspeciaalzaak met de naam The Fellowship of Acoustics (TFOA) in ondergebracht. Hier kopen vele wereldberoemde gitaristen hun geliefde instrumenten en alle toebehoren. En op deze ´historische´ grond, in een toepasselijke omgeving, maakt City Hall Blues nu een doorstart.

Daarnaast huisvest de vroegere ‘city hall’ in Dedemsvaart ook een intiem akoestisch theater: Theater Dina, er is een florerende muziekschool: Pop- & Muziekschool Vechtdal, en er is een lunchroom waar je bediend wordt door Dina’s Fellows: mensen met een verstandelijke beperking, die via een leerwerkplek zowel als gastheer en gastvrouw of als keukenmedewerk(st)er optreden.
By the way: Dina Borgman was een van de eerste bewoners van het pand, het koloniale gebouw heette dan ook in de volksmond 'Villa Dina'.

Met ingang van de laatste vrijdag van de maand september, 27 september 2019 om precies te zijn, is dit dus ook het thuishonk van City Hall Blues! Gewoon gezellig, in de hal van het gebouw, lekker informeel zoals je dat van ons gewend bent, dicht bij de bar van Dina's Fellows, staat het podium dan opgesteld. Lekker zittend op de trap of aan een tafeltje, hangend over de balustrade, relaxed aan de toog of aan een statafel, overal kun je genieten van de muziek.  

Kom je dat even controleren op 27 september 2019 bij het eerste optreden-nieuwe-stijl met FIREHOUSE MAMA?

Kort samengevat:

City Hall Blues is voortaan te vinden bij:
The Fellowship of Acoustics
Moerheimstraat 144
7701 CJ Dedemsvaart.

24 juli 2019:
Er komt een aantal veranderingen aan voor de bluesclub.

Allereerst hebben Marianne en Jan van Dijk deze zomer besloten zich om persoonlijke redenen terug te trekken bij City Hall Blues. Lieve (stief)dochter en (stief)schoonzoon, ook vanaf deze plaats is een woord van dank voor al jullie inzet vanaf de start zeer terecht, dank jullie wel! Jullie wilden niet officieel op het podium afscheid nemen, maar dit is toch wel het allerminste...

Verder hebben we moeten besluiten de entreeprijzen wat te verhogen. 10 euro voor het bijwonen van zulke goede concerten (dit is de mening van onze bezoekers!) is toch eigenlijk niet meer van deze tijd, terwijl onze kosten behoorlijk zijn gestegen. Omdat we het niet meteen al te bont willen maken, houden we het bij 2,50 euro opslag per persoon. De entree kost dus standaard met ingang van het nieuwe seizoen 2019-2020 12,50 euro per 'kaartje', te beginnen op 27 september 2019. Voor sommige optredens wordt de prijs nog iets duurder, maar dat was voorheen ook al zo. De juiste entreeprijs staat per optreden vermeld.
Zoals je van ons gewend bent, blijft de entreeprijs in de voorverkoop 2 euro per persoon goedkoper, mits het bedrag van tevoren wordt overgemaakt. Zie hiervoor de pagina 'Reserveringen'.

Tenslotte is er nog iets anders op til, maar omdat dit nog niet definitief zeker is kunnen we dat hier nog niet vermelden. We verwachten dat er medio augustus duidelijkheid komt. Hou deze website dus in de gaten voor het laatste nieuws.

Poster 28 juni 2019:

Poster 31 mei 2019:


11 april 2019:
Op de laatste vrijdag van deze maand, 26 april, hebben wij een grote buitenlandse gast: JOSH SMITH & BAND (USA). Voor wie hem nog niet kent, geven we hieronder graag wat extra informatie.

JOSH SMITH (Florida, 1979) is in Nederland misschien relatief onbekend, maar degenen die hem kennen weten dat hij in de gitaristenwereld een absolute grootheid is.

JOSH SMITH kreeg op 3-jarige leeftijd zijn eerste gitaar en begon op zijn 6e met gitaarlessen. Al op jonge leeftijd kwam hij thuis in aanraking met de blues en luisterde naar een scala aan artiesten, zoals Muddy Waters, BB King, Albert King en T-Bone Walker. Hij ging ook al jong naar concerten, bijvoorbeeld van de Allman Brothers, Rolling Stones en Bruce Springsteen.

Toen hij op 12-jarige leeftijd meespeelde op een professionele bluesjam in Zuid-Florida, was manager Don Cohen zo verrast door het talent van de jonge gitarist, dat hij aanbood om hem te helpen bij het ontwikkelen van zijn carrière. Muzikanten bleven namelijk verbaasd staan kijken en luisteren naar deze knaap, die de blueslicks beter speelde dan menig professional.

In 1997, Josh was toen 18, bood de wereldberoemde producent Jim Gaines, die albums had geproduceerd voor artiesten als Santana, Stevie Ray Vaughn, Steve Miller en Jimmy Thackery, aan een cd met Josh te maken. Daarna ging het snel: zo werd hij in 1998 al gevraagd BB King te ondersteunen bij diens tournee.

In 2002 trouwde Josh. Hij besloot met zijn vrouw te verhuizen naar Los Angeles, omdat hij daar meer mogelijkheden zag om een muzikale carrière op te bouwen. Josh was klaar voor iets nieuws: hij stopte met zijn eigen band en werd gitarist voor andere grote artiesten. In die periode deed hij veel studio-opnames en speelde onder andere met zijn goede vriend en leeftijdgenoot Joe Bonamassa.

In 2008 werd Josh ingehuurd door Raphael Saadiq, een bekende R&B-zanger in Amerika. Dat duurde zo’n zeven jaar. Josh zegt over deze samenwerking: “We zijn al vaak in Nederland geweest. Zo speelden we vijf keer in Paradiso in Amsterdam en ook in de rest van Europa. We stonden zelfs op het North Sea Jazz Festival en in de Olympia in Parijs. Raphael is heel populair in Frankrijk. Af en toe spelen we nog wel eens samen.”

JOSH SMITH weet altijd te imponeren met zijn sublieme gitaarwerk. De Amerikaanse bluesrock-gitaarvirtuoos legt zo veel gevoel en passie in zijn snarenwerk, dat zijn spel veel meer zegt dan woorden. Hij staat bekend om zijn zeer innovatieve en gevarieerde gitaarspel: hij speelt niet het standaard blueswerk, maar ontwikkelde een unieke stijl en techniek met een waanzinnig hoog niveau.

In september 2018 bracht hij, inmiddels weer met een eigen band, een nieuwe cd uit: 'Born to grow', een album met onmiskenbare soul-, jazz- en rockinvloeden, maar… natuurlijk met de blues als basis.

Josh woont anno 2019 nog steeds in Los Angeles met zijn vrouw en inmiddels twee kinderen. Hij doet dit voorjaar weer als hoofdact Europa aan en begint zijn tournee door Nederland in Gramsbergen.

8 april 2019:
De jamsessie, die lange tijd onder voorbehoud stond aangekondigd voor vrijdag 26 juli 2019, gaat definitief niet door.

De reden is dat er op die datum onvoldoende artiesten beschikbaar zijn om een basisband te vormen, waarbij de 'losse' muzikanten zich dan zouden kunnen aansluiten voor een jamsessie.
In onze regio is dan namelijk de schoolvakantie al begonnen en de bouwvakvakantie begint uitgerekend op 26 juli...

Jammer maar helaas! De zomerstop betreft dit jaar dus zowel de maand juli als de maand augustus.

Poster 26 april 2019:


Poster 29 maart 2019:


Poster 22 februari 2019:

26 januari 2019:

Het is vandaag de 'day after', dat wil zeggen: de dag na onze eerste verjaardag! Gisteren hebben we dat uitgebreid gevierd met The Detonics en een ondanks de slechte weersvoorspellingen (het was code oranje in Gramsbergen, met bijbehorende ijzel en sneeuwprut) uitstekend gevulde zaal. Elders op deze website vind je een impressie van het optreden.

Wat de avond extra luister bijzette was het bezoek van Gitta Luiten, wethouder van cultuur van de gemeente Hardenberg. Zij kwam met een verrassing: de eerste cd met live opnamen van diverse bands die het afgelopen jaar bij ons gespeeld hebben, en zij reikte deze uit aan Reinier en Jan.

De cd kreeg de naam 'City Hall Blues - LIVE volume 1' en hoe je deze kunt bestellen vind je op de pagina 'Cd's'.

Poster 25 januari 2019:

5 januari 2019:

Het team van City Hall Blues wenst je een gezellig, gezond, gelukkig, luisterrijk, kleurrijk (dus niet alleen blue), kortom een geweldig 2019 toe!

Deze maand bestaan we 1 jaar. Reinier heeft een compilatie gemaakt van alle artiesten die het afgelopen jaar bij ons gespeeld hebben:

Poster 28 december 2018:


27 november 2018:

De voorverkoop voor het optreden van The Veldman Brothers op 30 november loopt zo hard, dat wij je adviseren om plaatsen te reserveren. Wij denken dat het uitverkocht gaat worden.

Mensen die gereserveerd hebben gaan vóór mensen die zonder reservering aan de kassa komen (zelfs als dat onze vaste gasten betreft). De capaciteit van onze zaal is niet onbeperkt en VOL is echt VOL! 
Dus om teleurstelling te voorkomen: ga naar de pagina 'Reserveren' op deze site en reserveer je plaats(en).

Voor de laatste stand van zaken kun je contact opnemen met Reinier Jaquet, telefoon 06-53415741.

Poster 30 november 2018:


6 november 2018: 
                
We hebben helaas wat minder goed nieuws. Met ingang van 1 november 2018 is de samenwerking tussen het team van City Hall Blues en Dutch Blues Promotion (Gerda en Patrick Roos) in goede harmonie beëindigd. Bands en managers hebben vanaf voorjaar 2019 rechtstreeks met ons te maken, zonder tussenkomst of bemiddeling van Gerda en Patrick, maar voor bezoekers verandert er eigenlijk niets. Gerda en Patrick hebben beloofd de lopende zaken nog netjes af te handelen, dus jullie zullen hen vast nog wel eens tegenkomen in de ‘city hall’.

Ook vanaf deze plek nog een hartelijk ‘dankjewel’ voor Dutch Blues Promotion!

26 oktober 2018:
Vandaag is bevestigd dat THE DETONICS komen spelen bij ons 1-jarig bestaan op 25 januari 2019. Een waardige vervanger van Barrelhouse, dachten wij!

Met ingang van 26 oktober 2018 kan er bij ons ook gepind worden!

Poster 26 oktober 2018:

 Poster 28 september 2018:

Poster 27 juli 2018:

Poster 29 juni 2018:

Poster 25 mei 2018:

 Poster 27 april 2018:

Poster 30 maart 2018:

Poster 23 februari 2018:

Poster 26 januari 2018:


Website van de lokale omroep, Omroep NOOS, januari 2018:

Artikel in weekblad De Toren, 17 januari 2018:

 Website van de Dedemsvaartse courant, 7 januari 2018:


Artikel uit De Stentor, 3 januari 2018:


Bluesclub in 'City Hall' moet Gramsbergen extra op de kaart zetten

Het was altijd al een droom van Reinier Jaquet uit Lutten, een eigen bluesclub met livemuziek. In januari gaat die wens in vervulling met City Hall Blues. De voormalige trouwzaal van het oude gemeentehuis van Gramsbergen is er speciaal voor omgetoverd.           

‘Het moet meteen knallen’. Reinier Jaquet zegt het op een manier die vertrouwen en passie uitstraalt. Hij is er vast van overtuigd dat er behoefte is aan een maandelijks liveconcert met melancholie en vierkwartsmaten. City Hall Blues moet een begrip worden in het oosten,

Hij mag dan net de zeventig aangetikt hebben, rustig achterover leunen is er niet bij voor Jaquet. ‘You still have the blues’, zegt zijn vrouw Cora, terwijl zij haar hand liefdevol op zijn arm legt. Cora Jaquet kennen velen als de swingende kracht achter de Hardenbergse jazzclub, die een vast publiek op de been brengt. In huize Jaquet is het niet alleen jazz wat de klok slaat, want als Reinier in zijn ‘mancave’ muziek draait dan is het niet zelden blues van bijvoorbeeld Cuby + The Blizzards of andere grootheden uit deze muziekscene.

Topgitarist

Reinier Jaquet benadrukt dat hij het bluesproject niet alleen draagt. Zijn schoonzoon Jan van Dijk en dochter Marianne trekken eveneens de kar en het Gramsbergense echtpaar Patrick en Gerda Roos, werkzaam voor Dutch Blues Promotion, doen eveneens mee. Tijdens de eerste aflevering van City Hall Blues staat Dusink Blues op het programma, een formatie rond topgitarist Kees Dusink. Ze staan bekend als ‘een uitzonderlijk dynamische band die soms fluistert maar ook kan brullen.’

Blues Aan de Riest

Cora Jaquet: ,,Reinier en ik kennen elkaar nu twaalf jaar, ik wist eigenlijk niet dat de blues zijn ding was. Tot we op Blues Aan de Riest in Nieuwleusen waren, toe viel alles op zijn plek. Ik zag het meteen: dit is muziek waar hij echt van geniet. Ik was er ontroerd van.’’ Reinier glimlacht: ,,Heel vroeger heb ik nog eens in een bluesbandje gespeeld, maar ik kwam er al snel achter dat ik mijzelf beter met techniek kan bezig houden.''

Wit spijkerpak

,,In de beginjaren was ik een groot fan van Q65 en The Scorpions. De Rolling Stones niet te vergeten. En Cuby natuurlijk. In die tijd zat ik op de Holland Signaal bedrijfsschool in Hengelo en had een kostadres. Ik had in die tijd een wit spijkerpak, maar dat ging niet mee als ik in het weekend naar huis in Hardenberg ging. Dat soort kleding en lang haar werden thuis niet echt op prijs gesteld. Volgens mijn oma was televisie zelfs de poort naar de hel, in dat tijdsbeeld moet je het zien.’’

Met City Hall Blues is bewust voor de vrijdagavonden gekozen. Eén keer in de maand rond de 150 liefhebbers op de been brengen, moet volgens hem lukken. Voordeel is dat de Jaquets het niet uit winstbejag doen. De voormalige trouwzaal is hun eigendom. ,,We hoeven er geen geld aan te verdienen, het zou leuk zijn als ’t geen geld kost.’’ De ruimte is inmiddels omgetoverd tot een echt ‘blueshol’ met aan de wand afbeeldingen van bluescoryfeeën als John Lee Hooker.

Opening

De openingsavond van City Hall Blues is vrijdagavond 26 januari met Dusink Blues als hoofdact en Blues2 in het voorprogramma. Locatie het Oude Gemeentehuis aan De Esch 1 in Gramsbergen. Zaal open 20.00 uur. Info en reserveren: www.cityhallblues.nl

Video op de Facebookpagina van RTV Oost, opgenomen op 4 januari 2018:

Klik op deze link: https://www.facebook.com/rtvoostvechtdal/posts/2073449726267017